Ellenség a kapuknál ... 11. hét (Patriots)

2012. november 16. 23:12 - Macko

Ha valaki Tom Brady közelében volt idén márciusban amikor bejelentették Manning távozását, akkor hallhatta a szívéről legördülő kövek hangos zaját.

Vége... nincs többé  lidérces álom,  elment az a nyüves, a nemezis.
Nincs többé utolsó 10 percben szerzett 3 TD, folyamatos gyomorgörcs.... a Colts-nak vége.

Első draft pick? Andrew Luck? Ugyan már...
Mehetünk golfozni.

Hát nem.

Az a fránya Colts megint ott van a nyakán. Megint a playoff-ra ácsingóznak. Megint előhúztak valamit a kalapból. Bizony Tommy boy, az életed továbbra sem lesz egyszerű.

Nyilván világos a fenti mondatokból, hogy - mint a Colts fan-ek 99,99%-a - nem kedvelem a Patriots-t.
Nagyon nem.
Mint ahogy egy Újpest drukker sem kedveli a Fradit és fordítva.
Ez már csak egy ilyen axióma.
Amikor még működött a 18to88.com, volt rajta egy zseniális összeállítás a Pats-hoz való viszonyunkról.
Kötelező olvasmány.

Ugyanakkor szimpátia ide vagy oda szerintem mindkét tábor örülhet annak, hogy az elmúlt évtized egyik leghíresebb rivalizálása idén folytatódik és a Colts nem Collins/Painter/Orlowsky nevű lúzerekkel utazik Foxboro-ba.

Persze nem mi vagyunk az esélyesek, de az idén mikor voltunk azok?
(Na jó a Jags ellen :), de ott ki nem az?)
Az "underdog" szerep eddig jót tett a csapatnak, összerogyni most sem fogunk az biztos.

Kulcs momentumok amikre érdemes figyelni:

1.) Két gyenge secondary

A Patriots secondary annyira rossz hogy a Bills elleni meccsükön  Ryan Fitzpatrick egész rendes QB-nek nézett ki. A Colts CB soráról szintén nem ódákat kell zengeni. Mivel egyik csapatnak sem okozott eddig gondot fel és alá haladni a pályán igazi légi parádéra készülhetünk.

Érdekes párhuzam, hogy mindkét gárda erősödni látszik e téren. A Pats leigazolta Aqib Talib-ot (2008- ban  a Buccaneers első körös választottja), nálunk pedig előkerült egy Darius Butler a múlt héten (2009- ben  a Patriots második körös választottja).

Hogy Butler motivált lesz a volt csapata ellen afelől biztos vagyok. Mióta azonban Jerraud Powers egy INT-en kívül semmi érdemlegeset nem csinált a szezonban, óvakodnék attól, hogy egy jó teljesítmény után Butlert az egekbe emeljük mint ahogy belesétáltunk ebbe a csapdába Powers esetében.

2.) Egy kimondhatatlan nevű TE

A Patriots offense nagy részben Rob Gronkowski miatt működik.
A Colts védelem Tight Endek ellen siralmas.
Ezt nem kell tovább magyarázni úgy gondolom. Ha Gronk fickándozni tud azon elmehet a meccs.

3.) Freeney, Mathis együtt

A Colts secondary-ról már ejtettünk szót. Ne feledjük azonban hogy a secondary általában annyira jó (vagy rossz), mint amilyen az előtte működő pass rush. A Pats két tackle-je (Solder és Wollmer) szolid, megbízható játékos. Viszont nem hinném hogy az egészséges Freeney és Mathis ellen ne lennének gondjaik.
A hangsúly itt az "egészséges" szón van, Freeney javulni látszik, de Mathis sérülésből sérülésbe tántorgott az elmúlt hetekben.
Mr. Bündchen imádja a rövid passzokat, de ha van ideje tud mélységben is dobni. A duó szereplése ezért kritikus.

4.) Josh Chapman

Valami belső hang azt súgja nekem, hogy a kölyök olyan mint a másik oldalon Wilfork, csak kevesebb hájjal a testén. Grigson eleddig igen jó tehetségkutatónak bizonyult. Az nem lehet véletlen hogy gyakorlatilag az egy lábbal rendelkező srácot mégis draftolták.
A 3-4 es védelem lelke a Nose Tackle és mi lehet motiválóbb egy játékos számára, mint a Pats ellen debütálni és sackelni Bradyt. Nagyon remélem hogy játszani fog.

Végezetül még egy adalék, hogy miért érdemes minden percét kiélvezni a meccsnek.

A Colts 2003-óta minden évben játszott Patriots-al.
Jövőre ez valószínű nem így lesz.  A Colts-nak meg kellene nyerni az AFC South-t, a Pats-nak meg el kellene veszteni az East-et. A kapanyél is elsülhet ugyan, de erre kevés az esély.

Az évtizedes versengés tehát megszakad. A vasárnapi lesz egy ideig az utolsó.

GO COLTS!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://colts.blog.hu/api/trackback/id/tr734910836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trezeguet20 · http://wttj.blog.hu/ 2012.11.19. 14:17:44

Már úgy fut sok helyen a tegnapi meccs, hogy National Disaster.Igaz, kár a különbségért. Nagyon kár.
De nem én lennék, ha nem pozitívan állnék hozzá. Tehát szerintem jó, hogy ez így egyben jött ki. Mármint, hogy minden most jött ki, azaz az összes csapategység bénázása. Lehet belőle tanulni. Csak kár a különbségért. Egyrészt lelombozza a csapatot, nehéz újra feltüzelni őket. Másrészt személyesen zavar, hogy az összes pets-es divatdrukker ismerősöm ezzel baszogat egész nap. Remélem idén ez lesz a legnagyobb örömük.
süti beállítások módosítása