A győzelem, az győzelem ...

2012. október 22. 14:41 - Macko

Mit is lehet mondani a tegnapi meccs után ?

A Colts csúnya győzelmet aratott?

A Colts ronda győzelmet szenvedett ?

Látni kell hogy nem kevés feszültséggel és teherrel a vállukon álltak ki fiaink. Bizonyítani kellett, hogy a Jets meccs után össze tudják szedni magukat. Bizonyítani kellett, hogy igenis több meccset tudnak nyerni mint a tavalyi borzalom. Nem lehetett cserben hagyni a hazai közönséget, mert akkor mi lesz a jegy eladásokkal.

Egy biztos, a csapat (különösen az offense) mélyen tudása alatt teljesített és a meccsen semmi sem úgy alakult ahogyan azt előre elgondoltuk.

Ki gondolta volna, hogy a Browns szenvedni fog a futással és nem tud mit kezdeni a mi futó játékunkkal?

Ehhez képest a tények:
Browns: 17 futás, 55 yard (3,2 YPC)
Colts: 37 futás 148(!) yard (4,0 YPC)

Ki gondolta volna, hogy a passz védekezésben az egyik legrosszabb Browns ellen az offense szenvedni fog a levegőben és Brandon Weeden egész pofás drive-okat rak össze illetve nem dob egyetlen interception-t sem?

Ehhez képest a tények:
Luck: 16/29 186(!) yard 0 TD (2 futott)
Weeden: 25/41 264 yard 2 TD

Az első félidőben láthattunk némi futballt, a második félidőben a színvonal a megyei másodosztály szintjére süllyedt. Rengeteg hiba, büntetés, kapkodás, rossz passz, elejtett labdák stb.

Jellemző tweet a meccs második félideje közben:

Ha mindkét csapat arra játszik, hogy ne veszítsen akkor ki fog itt nyerni?

A jó,:

O-line.
Luck-nak volt ideje passzolni, egy csúnya sack-tól eltekintve megvédték őt. A futásban szép vonalakat nyitottak.

Vick Ballard.
Ami nekem a futás össz-teljesítményen kívül feltűnt az az, hogy a kölyök  türelmes. Nem rohan bele az első védőbe, megvárja míg nyílik előtte valami lehetőség.
Zárójelben megjegyzem.
Amikor órát futtatunk, akkor akármilyen szép hosszú futásra van lehetőséged, ne rohangálj ki az oldalvonalon kívülre fiam. Ha megvan a first down, akkor inkább essél össze a pálya közepén, hadd menjen az idő :)

Playcalling:
Örvendetes volt látni, hogy a kellő szituációban visszatértünk a rövid screen-ekhez és használjuk a tight end-eket.  A game plan láthatóan az volt, hogy amikor a Browns a nagy passzokra hegyezi a ki védelmet akkor mi menjünk előre a földön illetve kis rövid passzokkal operáljunk. Ez ugyan kevésbé látványos, de az esetek többségében bejött.

a rossz:

Pass-rush:
Mathis, Mathis gyere vissza minél előbb. Freeney halvány árnyéka önmagának és meccsenként 900.000 dollárért csak ténfereg a pályán. Jerry Hughes most kezd belejönni, képtelen egyedül nyomás alá helyezni az ellenfél  QB-jét. Egy nose sem ártana, hogy ne mindent a szélről kelljen megoldani. Talán majd Chapman (ha  egyáltalán jön az idén)

András:
Még jó néhány meccsnek el kell telnie mire a játék annyira lelassul számára, hogy higgadt döntéseket hozzon. Nem volt olyan éles szituáció ( Pl. nem kellett 2 perc alatt game winning drive-ot csinálni) ami megkövetelte volna, hogy rizikózzon. Ezért ha nem volt tuti a helyzet inkább méterekkel túldobta a kinézett emberét csak nehogy interception  legyen. Eközben egy-két nyitva álló TE  és  WR békésen zabhegyezett a pályán.

és a csúf:

Corners:
Hát  igen. Vontae Davis nem biztos hogy megérte azt a második kört, bár nem tudom hogy 100%-os egészségnek örvend-e. Powers-nek nem volt jó napja, hogy finoman fogalmazzunk.

Összefoglalva még mindig várunk arra hogy milyen is ez a csapat, amikor 60 percen keresztül normálisan játszik. Egy-egy félidőt (negyedet) össze tudnak rakni, de utána jönnek a hibák.
Hiába no. Fiatal gárda ez, még sok a tennivaló.

Mindenesetre lehozták a kötelezőt.
Ha a Browns ellen otthon vesztettünk volna, akkor most a temető felé ballagna mindenki.
Így viszont... megvan a 3:3 és továbbra is lihegünk a wild card-ért.
(Khhmm... khhmm... egyre inkább úgy érzem, hogy az a szerencsétlen Jags vereség  nagyon  fog fájni a végén) 

Végezetül.
Pagano edzőt hazaengedték (!!!!!!) és a vérképe javuló tendenciát mutat.

#ChuckStrong

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colts.blog.hu/api/trackback/id/tr274862410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása